image

Studiebegeleiding


Omdat je ontwikkeling bij Bloem & Design centraal staat, krijg je onder meer support van je studiebegeleider. Daarnaast zijn er nog meer personen waarbij je terecht kunt voor ondersteunings- en begeleidingsvragen zoals het docententeam, de decaan, het ondersteuningsteam en de bpv-begeleider. Zo krijg je naast onderwijs altijd de back-up die bij je past.

Studiekosten


Je studiekosten zijn afhankelijk van je leeftijd, je gekozen leerweg en je opleidingsniveau. Op www.clusius.nl vind je in de regeling Opleidingskosten mbo alles over de financiering van je studie. Het lesmateriaal is via een elektronische leeromgeving digitaal beschikbaar. Het is daarom van belang dat je je eigen laptop (het Officepakket is gratis via school) aanschaft.

Examenreglement


Heb jij vragen over bijvoorbeeld examinering, diplomering en studievoortgang? De antwoorden vind je bij je studiebegeleider en ook in het Onderwijs- en Examenreglement (OER) van het Clusius College. Deze zijn voor het mbo opgesplitst in vijf documenten. Je vindt ze op Mijnclusius.nl door te zoeken op Onderwijs en Examenreglement.

image