Technologie voor groepen 7 & 8

In 2020 hebben alle PO en VO-scholen technologie in het curriculum opgenomen. Dit is een flinke klus. Het Clusius College neemt daar alvast een voorsprong op en opent in oktober 2018 het TechnoLab Schagen.


Wij bieden het basisonderwijs een dagdeel per week de mogelijkheid om gebruik te maken van ons TechnoLab. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen hier kennismaken en werken met allerlei nieuwe technologische toepassingen, zoals Virtual Reality, 3D-printers, drones en LEGO Mindstorms. Wij bieden de basisschool de faciliteiten in het Technolab en de bijbehorende begeleiding.


Omdat de lesinhoud goed moet aansluiten bij het lesprogramma in het basisonderwijs, willen wij deze graag samen met u ontwikkelen.

Meld u aan voor de TechnoLab werkmiddag!

Wilt u kennismaken met onze faciliteiten en meedenken over de invulling van de lesinhoud in het TechnoLab voor basisscholen? Schuif dan aan bij onze werkmiddag op woensdag 26 september, 14.30 uur. Tijdens deze middag laten wij u kennismaken met het Clusius College Schagen, het Technolab, de docenten die de lessen verzorgen en onze lesinhoudelijke plannen. Uw input en feedback op de lesinhoud is van groot belang. Ook het reserveren van bezoekmomenten met groep7/8 is onderdeel van de middag.


We nodigen u van harte uit deel te nemen aan deze werkmiddag.

Clusius en technologie

Het Clusius College is een vmbo en mbo-school voor groen onderwijs. Onze opleidingen en praktijkvakken zijn gericht op de groene sector. Juist die sector is in Nederland en de regio Kop van Noord-Holland vooruitstrevend en toonaangevend. Techniek en technologie zijn daarom een belangrijk onderdeel van ons onderwijs.

Save the date!
18 Oktober 2018: Opening TechnoLab

Uiteraard bent u ook van harte uitgenodigd om de officiele opening van het TechnoLab bij te wonen. Deze vindt plaats op 18 oktober, van 13.00 uur tot 15.00 uur. De officiƫle uitnodiging hiervoor volgt later.


Contactgegevens
Dhr. R. Dekker (directeur Clusius College Schagen)

De Boomgaard 9, 1741 MD Schagen

E-mailadres: r.dekker@clusius.nl