Nieuwsbrief Oktober 2018

Beste ouder/verzorger,

Voor uw zoon/dochter staat dit schooljaar in het teken van het examen en het kiezen van een vervolgopleiding. Met deze nieuwsbrief willen we u informeren over de open dag van ons mbo en leggen we uit hoe leerlingen zich kunnen aanmelden voor een mbo-opleiding bij het Clusius College. In deze nieuwsbrief vindt u ook de link waarmee uw kind zich aan kan melden voor de opleidingen Dierverzorging niveau 3 en 4 en Dierenartsassistent.


Aanmelden Dierverzorging
en Dierenartsassistent

Voor de opleidingen Dierverzorging niveau 3 en 4 en Dierenartsassistent niveau 4 is er een maximum gesteld aan het aantal studenten dat de opleiding kan volgen. Dit doen we omdat we dan zeker zijn van voldoende stageplaatsen, maar we letten hierbij ook op het aantal baankansen in de regio.


Leerlingen van het Clusius College krijgen vanaf 1 november 2018 tot 15 januari 2019 het alleenrecht om zich voor deze opleidingen aan te melden. Deze aanmeldingen worden op volgorde van aanmelding verwerkt. Aanmelden voor deze opleidingen kan tot 15 januari via onderstaande knop. Log hierbij in met de Clusius College inloggegevens (CCiD).


Vanaf 15 januari 2019 kan ieder kind zich aanmelden voor deze opleidingen via www.echtegroeikansen.nl. Bovenstaande button komt vanaf die datum te vervallen. Ook de aanmeldingen die gedaan worden vanaf 15 januari worden op volgorde van aanmelding verwerkt.

Open Dagen Clusius mbo

Onze eerste open dag is woensdag 21 november 2018 van 16.00 tot 20.00 uur. Wilt u deze dag samen met uw kind bezoeken? Laat weten dat uw kind komt via www.echtegroeikansen.nl.

Mbo opleidingen bij het Clusius College

Op het Clusius College bieden wij maar liefst 16 verschillende mbo-opleidingen aan, van Entree tot en met niveau 4. Onze mbo-scholen kunt u vinden in Alkmaar, Hoorn en Schagen.


Kenmerkend aan onze opleidingen is dat zij opleiden voor een wereld met veel carrière- en groeikansen. Of het nu gaat om groene styling, tuinaanleg, kwaliteit van voeding, export of zaadveredeling; we hebben het allemaal in huis.Was in het verleden alleen mogelijk om de opleiding Commercieel Ondernemen op niveau 4 te volgen, vanaf schooljaar 2019-2020 is deze opleiding er ook op niveau 3. Ook is de opleiding Recreatie & Natuur (voorheen natuur, water & recreatie) in een nieuw jasje gestoken. Samen met het bedrijfsleven en het onderwijsteam stoomt deze opleiding onze studenten klaar voor de wereld van de recreatie die plaatsvindt in het groen, in de natuur en op het water.


Onze studenten leveren een mooie bijdrage aan de beleving van de recreant in de natuur. Dit doen zij door te zorgen voor het uitvoeren van het juiste beheer zorgen voor het uitvoeren van het juiste beheer en onderhoud van recreatieterreinen, vakantieparken, bossen, duinen, campings, recreatieplassen, polderdijken, jachthavens en gebouwen en voorzieningen.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden bij een mbo-opleiding van het Clusius College?

Afgezien van de opleidingen dierverzorging niveau 3 en 4 en dierenartsassistent niveau 4, kan uw kind zich via deze link aanmelden voor één van de mbo-opleidingen bij het Clusius College. Per e-mail ontvangt uw kind dan de bevestiging van aanmelding om vervolgens uitgenodigd te worden voor een intake.

Wij hopen u te zien op woensdag 21 november!

Heeft u n.a.v. bovenstaande vragen dan kunt u een mail sturen aan voorlichtermbo@clusius.nl

Clusius College mbo Alkmaar - Hoorn - Schagen